Transparency International Suomi ry:n uusi puheenjohtaja on Jarmo Mielonen

Yhdistyksen vuosikokouksessa 27.4.2015 uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Verohallinnon ylitarkastaja, varatuomari Jarmo Mielonen. Verohallinnon edustajana Jarmo on toiminut aiemmin myös korruptiontorjuntaverkostossa ja edustanut Suomen OECD:n kokouksissa mm. korruptiota koskevissa asioissa.

Mielosen mielestä Suomi tarvitsee korruptiontorjuntastrategian. Tarvitaan myös rahanpesulain kaltainen laki, jossa selkeytetään ja laajennetaan korruption rikosoikeudellista käsitettä. Nämä tavoitteet tulisi Mielosen mielestä täsmentää myös valmisteilla olevaan hallitusohjelmaan.

Käytännön työtä johtamaan ja koordinoimaan tarvitaan erillinen organisaatio, jonka tehtävänä olisi erityisesti huolehtia korruption tutkimuksesta ja tiedottamisesta. Korruptiota koskeva rikostutkinta olisi Mielosen mielestä osoitettava erityisen asiantuntijayksikön tehtäväksi.

Hallituksen muiksi jäseniksi valittiin Tommi Niinimäki, Jukka Leskinen, Ilari Rantakari, Joonas Pekkanen, Venla Mäntysalo, Ilmari Larjavaara ja Kari S. Lankinen.

Lisätietoja:
Jarmo Mielonen, jarmo.mielonen (at) vero.fi, 040 5486190