Tapahtuma

Transparency International Suomi, Greenpeace sekä Open Knowledge Finland järjestävät Tietopyyntöillan


Transparency International Suomi, Greenpeace sekä Open Knowledge Finland järjestävät yhteistyössä kaksipäiväisen tietopyyntöihin keskittyvän tapahtuman 28.10.-29.10.

Avaamme ovet perjantaina jo kello 16.00. Paikalle voi tulla kuulemaan tarkemmin järjestöjen toiminnasta. Tapahtuma alkaa kello 17.00.

Perjantaina kuulemme puheenvuoroja julkisuuslaista, tutkivasta journalismista ja tiedon avoimuudesta. Käsittelemme myös toimivien tietopyyntöjen tekemistä sekä tietopyyntöprosessin loppuun viemistä, jos viranomainen antaa kieltävän päätöksen. Tiedonsaanti ja toimivien tietopyyntöjen tekeminen on usein oleellista järjestöjen työssä. Tiedonsaannissa on myös kyse jokaiselle kuuluvasta perusoikeudesta.

Puheenvuorot kuulemme Hanna Nikkaselta, Jari Hanskalta, Aleksi Koskelta sekä Jaakko Korhoselta.

Hanna Nikkanen on tutkiva toimittaja, tietokirjailija sekä journalistiikan vierailijaprofessori Tampereen yliopistossa 2016-2017. Hanna on yksi Long Play -verkkojulkaisun perustajista ja on lisäksi työskennellyt ulkomaantoimittajana STT:llä ja Voiman verkkolehti Fifin päätoimittajana. Hanna kertoo erityisesti liike-elämän kontaktiverkostojen tutkimisesta, massiivisen datan käytöstä sekä muista tutkivien toimittajien työtavoista.

Jari Hanska on toimittaja ja käsikirjoittaja. Jari on muun muassa käsikirjoittanut ja ohjannut Eduskunta -trilogian yhdessä Susanna Kuparisen kanssa sekä toiminut Voima-lehden päätoimittajana. Jari puhuu tapahtumassa Finanssivalvonnan toiminnasta. Finanssivalvonnan toiminnan avoimuutta on käsitelty kesän ja syksyn aikana mittavasti mediassa. Jari kertoo tarkemmin, mistä oikein on kyse.

Aleksi Koski toimii projektitutkijana Jyväskylän yliopistossa. Aleksin tutkii työssään kuntien tietopyyntöongelmia. Tapahtumassa Aleksi kertoo julkisuuslain toteutumisesta kuntasektorilla, kuntien tietopyyntöongelmista sekä tutkimushankkeen keskeisiä tuloksia.  Aleksin ja Heikki Kuutin tutkimuksiin perustuva “Läpinäkyvyys kunnan toiminnassa. Tietopyyntöihin vastaaminen” -tutkimusraportti on julkaistu tuoreeltaan.

Jaakko Korhonen on mukana sekä Open Knowledge Finlandin että Transparency International Suomen toiminnassa. Jaakko on osallistunut tietopyyntö.fi -palvelun kehittämiseen ja on aktiivinen toimija avoimuuden puolesta. Jaakko esittelee tietopyyntö -palvelua sekä palvelun kautta toteutettuja onnistuneita tietopyyntöjä.

Lauantaina toteutamme edellisen päivän suunnitelmia. Tapahtuman agendaehdotuksiin ja aineistoihin voi perehtyä täällä.

Tapahtuma järjestetään TI Suomen ja OKF:n tiloissa osoitteessa Caloniuksenkatu 9 D 64.

Ovet ovat auki jo perjantaina iltapäivällä. Aloitamme tapahtuman puheenvuoroilla, jonka jälkeen kaikki osallistujat voivat osallistua ideointiin oman kiinnostuksen, osaamisen tai ammatillisen tarpeen mukaan.

Tapahtuman paikka

Osoite

Caloniuksenkatu 9 D 64

Yhteystiedot

info@transparency.fi